Winstrol (stanozolol)

Winstrol, eller Stanozolol som den aktiva substansen heter, är en välbeprövad och vanligt förekommande anabol steroid för viktminskning eller deff. Den används också frekvent för muskelbyggande inför tävlingar i styrketräning och löpning. Winstrol har funnit på marknaden sedan 1962. Det var just denna substans som Ben Johnson tagit när han åkte fast för dopning efter guldet i 100-meters finalen i OS.

Winstrol kan tas antingen i sprutform, eller som tabletter. Båda formerna innehåller exakt samma substans (stanozolol), men att injecera sägs ge bättre anabol effekt och mindre biverkningar, då innehållet slipper gå genom levern som första anhalt.

Winstrol och halveringstid?

Halveringstiden i blodet för stanozolol är 8 timmar, medan preparatet kan hittas i kroppen upp till tre veckor efter intag för tabletter eller 9 veckor för sprutor.

Hur fungerar Winstrol (stanozolol)?

Många av bieffekterna för detta preparat, som relaterar till att bygga muskler, kommer troligvis från Winstrols förmåga från dess protein syntes möjligheter.

Biverkningar för Winstrol

Den anabola steroiden Winstrol är av typen 17aa, vilket gör den leverskadlig, speciellt i tablettform. Faktum är att Stanozolol har en av de värsta hepatoxicity (mg för mg) av alla steroider. Man kan också få ont i lederna (ledvärk),
tappa hår från dess höga konvertering till DHT samt lätt öka i det dåliga kolesterolet.

Till de vanligare biverkningar hör antikroppsbildning, parestesier (en sjukdom i nervsystemet), lokala hudreaktioner, stelhet i leder. Biverkningar för Winstrol är som vanligt ofta relaterade till doser.

Doser

Doser för winstrol (stanozolol) varierar ofta från 50-100 mg varannan dag bland tävlande bodybuilders. Som alltid, stoppa aldrig i dig piller eller sprutor som inte ordinerats utav läkare, du kan få livslånga biverkningar som du ångrar.

Genomsnittligt pris för Winstrol

C:a 60-100 kr/ampull.

Vanliga varumärken för Winstrol

Zambon